Rólunk

Kedves Látogató!

 

Köszöntünk az etkezesizavar.hu - széleskörűen az evészavarokról weboldalon. Az alábbiakban röviden bemutatjuk, hogy milyen elgondolás alapján épül fel az oldal, mely tartalmakra helyezzük a hangsúlyt és milyen témákban tudnak elmélyülni az ide látogatók.

Mi, az etkezesizavar.hu - széleskörűen az evészavarokról weboldal megalkotói három alappillérre építkezve töltjük meg tartalommal az oldalt. Alapvető fontosságúnak tartjuk azt, hogy a különböző evészavarok meghatározását, diagnosztikai kritériumait, tüneteit, megjelenési formáit, prevalenciáját illetően szakmailag hiteles információkat olvashassanak az oldalunkra látogatók. Emellett fontosnak tartjuk, hogy arra vonatkozóan is megalapozott ismeretekkel szolgáljunk, miszerint mi a hivatalos pszichológusi, adott esetben orvosi iránymutatás az egyes evészavarok kezelésével, gyógyításával kapcsolatban.

Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy amikor önmagunkon vagy valamely szerettünkön, ismerősünkön észlelünk valamilyen rendhagyó tünetet, akkor nem feltétlenül a szakszövegek olvasása van leginkább segítségünkre. Éppen ezért weboldalunkon igyekszünk közérthetően bemutatni azt, hogy melyek azok a fizikai jelek, viselkedéses aktusok, amelyek alapján a mindennapok során felismerhetővé, beazonosíthatóvá válnak a különféle evéssel, táplálkozással, étkezéssel kapcsolatos nehézségek. Ezek ismerete alapvető fontosságú azok számára, akik maguk küzdenek egy adott problémával, de hasonlóan életbevágó lehet az evészavarban szenvedők szempontjából az, hogy a környezetükben élő emberek, családtagjaik, barátaik, ismerőseik a tipikus jellemzők alapján felismerjék, ha ilyennel szembesülnek. Kiemelt figyelmet szentelünk a gyerekek, serdülők evéssel kapcsolatos viselkedését érintő nehézségeknek, emiatt külön kategóriába gyűjtjük az oldalon azokat az információkat, amelyek a szülők, gondozók, közeli hozzátartozók segítségére lehetnek abban, hogy a lehető leghatékonyabban tudják segíteni a gyermekeket.

Azon túl, hogy hiteles, szakmailag megalapozott ismeretek átadása révén segítséget nyújtunk a tájékozódáshoz, az esetlegesen fennálló probléma felismeréséhez, továbblépünk egyet. A weboldal harmadik alappilléreként teret kínálunk ahhoz, hogy azok, akik úgy érzik, szükségük van rá, szakmai segítséget találhassanak az oldalon keresztül. Összegyűjtjük az evészavarokkal, a táplálkozást érintő nehézségekkel foglalkozó dietetikusokat, pszichológusokat, pszichiátereket, akik listáját a lehetőségekhez mérten folyamatosan bővítjük. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy az egyes szakembereket részletesen bemutassuk, így teremtve meg a lehetőségét annak, hogy mindenki a számára legszimpatikusabb, a konkrét problémáját illetően leghozzáértőbb segítőt választhassa meg, akivel kapcsolatba is léphet a weboldalon keresztül.

Valamennyi a weboldalon olvasható információt illetően felhívjuk a figyelmét minden kedves látogatónknak, hogy ezek kizárólag tájékoztató jellegűek, semmilyen körülmények között sem tekinthetők valamely konkrét probléma megoldásához nyújtott útmutatásnak, tanácsnak! Kérjük, hogy amennyiben bármilyen tünetet észlel magán, azzal kapcsolatban minden esetben forduljon szakemberhez!

 

etkezesizavar.hu
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.