NEDAwareness Week 2016

 

A National Eating Disorders Association (NEDA, Nemzeti Evészavar Szövetség) 2001-ben alakult több evészavarral foglalkozó szervezet összeolvadásával. Mára az Amerikai Egyesült Államok egyik legjelentősebb non-profit szervezetévé nőtte ki magát, amely az evészavarban érintettek és az ő családjaik érdekében lép fel, és támogatást nyújt számukra. A NEDA évente milliókhoz eljutó kampányai során a megelőzés fontosságát hangsúlyozza, szót emel azért, hogy az evészavarral küzdők minél szélesebb rétege minőségi ellátáshoz juthasson, emellett pedig arra is felhívja a figyelmet, hogy a kutatásra szánt támogatás növelése a betegség jobb megértését és hatékonyabb kezelését teszi lehetővé.
Számos partnerrel és önkéntessel dolgoznak együtt, velük együtt válik lehetővé, hogy olyan programokat és segédanyagokat, eszközöket alkossanak meg, amelyek révén segítséget nyújthatnak mindazoknak, akiknek szüksége van rá.

A Nemzeti Evészavar Társaság évente megrendezi a  National Eating Disorders Awareness Week elnevezésű programsorozatot, amelynek célja, hogy ráirányítsák a figyelmet az evészavarokra,  elősegítsék a betegség okainak, veszélyeinek és kezelésének minél szélesebb körű megértését. Emberek milliói szenvednek evészavarban szerte Amerikában, így a betegséggel kapcsolatos tudatosság növelése, a forrásokhoz való hozzáférés elősegítése révén ösztönözhetik a korai felfedezést és a prevenciót. Lévén az evészavarok rendelkeznek a legmagasabb halálozási rátával a mentális betegségek közül, a korai beavatkozás életeket menthet.

A 2016-os évben február 21-27 között került megrendezésre a National Eating Disorders Awareness Week, amely a NEDA megfogalmazása szerint a legvadabb elképzeléseiket is felülmúlta - közel 200 millió embert értek el kampányukkal, vagyis elsősorban azzal az üzenettel, hogy a felépülés lehetséges.
9 állam − New York, Georgia, Texas, Connecticut, Kentucky, Illinois, Dél-Karolina, Michigan, Minnesota  −  határozatot fogadott el a NEDAwereness hét elismeréséről; 38,563 ember töltötte ki az ezen hét keretén belül aktivált online tesztet, amely az evészavar kockázatának mértékéről szolgál információval; a NEDA 184 partnerszervezettel dogozott együtt, akik a helyi közösség tagjait segítették információkkal, és promotálták az online kérdőív kitöltését; összesen 125 regisztrált esemény került megrendezésre a kampány keretein belül; és Amerika-szerte 45 középület öltözött kék és zöld színbe azért, hogy felhívja a figyelmet mind magára a kampányra, mind az evészavarokra.

Az alábbiakban néhány kivilágított épület képe látható: 

 

Fountain Square/Washington Park Display, Cincinnati, OH

 

Bank of America Plaza, Ft. Lauderdale, FL

 

Bank of America Plaza, Houston, TX

 

Crystal Bridge Tropical Conservatory, Oklahoma City, OK

 

Houston City Hall, Houston, TX

 

James S. McDonnell Planetarium at the Saint Louis Science Center, St. Louis, MO

 

Lake Eola Park Fountain, Orlando, FL

 

Los Angeles Int. Airport (LAX), Los Angeles, CA

 

Metro Lighting Brentwood Promenade, Brentwood, MO

 

Miracle Mile Shops at Planet Hollywood Resort and Casino, Las Vegas, NV

 

Empire State Building, New York, NY

 

Seattle's Great Wheel, Seattle, WA

 

Skydance Bridge, Oklahoma City, OK

 

SkyView Atlanta, Atlanta, GA

 

The SUNY Plaza Building, Albany, NY

 

State Capitol of Tennessee, Nashville, TN

 

Terminal Tower,  Cleveland, OH

 

Water Tower Place, Chicago, IL

 

Weylin B. Seymour’s, Brooklyn, NY

 

Woodburn Delaware State House, Dover, DE

 

WoodmenLife Tower, Omaha, NE

 

The Wrigley Building, Chicago, IL

 

Zakim Bunker Hill Memorial Bridge, Boston, MA

 

 

Forrás: National Eating Disorders Association



Megosztás


Kapcsolódó bejegyzések





A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.